جزئیات

چه زمانی برای معاینه مراجعه کنم؟

سه شنبه 04 اردیبهشت 1403 ?When should I go for an examination
چه زمانی برای معاینه مراجعه کنم؟

غربالگری سرطان پستان

غربالگری سرطان پستان برای ارزیابی بانوان سالم و بدون علامت بکار میرود و هدف از غربالگری شناسایی اختلالات و بیماری های پستان در مراحل اولیه است .غربالگری سرطان پستان به چند روش انجام میشود که مکمل هم هستند و شامل معاینه سینه و روشهای تصویر برداری ( ماموگرافی ) می باشد. تعیین روش غربالگری برای هر بیمار با در نظر گرفتن عوامل متعدد ، به عهده پزشک متخصص و نه به درخواست بیمار می باشد.

بهترین روش غربالگری سرطان پستان:

به کلیه خانمهای زیر 20 سال باید معاینه پستان را آموزش داد. بعلت تغییرات بافت پستان ناشی ازتغییرات هورمونی در سیکل قاعدگی ، بهترین زمان معاینه ماهیانه ، در طی یک هفته اول پس از اتمام پریود می باشد که توسط خود فرد انجام میشود.

  • کلیه خانمهای بالای 35 سال حتما باید سالیانه توسط پزشک معاینه شوند.
  • در خانمهای بالای 40 سال ماموگرافی سالیانه باید انجام شود.
  • در زنانی که یکی از بستگان درجه یک انها قبل از سن یائسگی دچار سرطان پستان شده اند باید 5 سال قبل از آن سن ماموگرافی سالیانه شروع شود.
  • در زنانی که پستانهای متراکم دارند سونوگرافی پستان یا ماموگرافی دیجیتال توصیه میشود.

بهترین زمان معاینه سینه :

بطور معمول پستان در جریان سیکل قاعدگی دچار تغییرات مختصری میشود.طی 12-10 روز قبل از شروع پریود اکثر زنان دچار پرخونی خفیف و افزایش تراکم بافت پستان شده که لمس را دچار مشکل و ضایعات عمقی و یا کوچک را پنهان و غیر قابل شناسایی کند. بنابراین بهترین زمان معاینه پستان در طی هفته اول پس از اتمام قاعدگی است. همه بانوان بایستی معاینه سینه را اموزش ببینند.بهتر است معاینه سینه از 20 سالگی توسط خود فرد بصورت ماهانه و هر 6 ماه توسط پزشک ماهر انجام شود.درصورتی که در این زمینه آموزش ندیده اید میتوانید از متخصص زنان کمک بگیرید.

آموزش معاینه سینه :

همه بانوان باید معاینه پستان را یاد بگیرند.معاینه پستان شامل دو بخش مشاهده و لمس می باشد.

1- مشاهده سینه ها :

روبروی آینه بنشینید.در ابتدا سینه ها را از نظر تقارن ، فرورفتگی ، شکل و ظاهر پوست دردو وضعیت ( وضعیت نشسته و دستها در کنار و سپس بالا بردن بازوها بالای سر) مشاهده کنید.

2- لمس بافت پستان :

برای لمس میتوان از دو روش دایره وار و نواری استفاده کرد. مهم این است که کل بافت سینه با هر دو دست و با نرمه نوک انگشتان در تمام جهات لمس شود. بانوان عزیزشما هم میتوانید جلوی آینه و در حالت نشسته معاینه سینه را انجام دهید . در صورت وجود هرگونه عدم تقارن یا لمس توده در سینه و ضخامت ، تغییر پوست ، فرورفتگی یا ترشح از نوک سینه و نیز درد سینه در اسرع وقت باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.


نظرات (0)




با ما در ارتباط باشید...